Vervolgstappen | next steps

Vervolgstappen | next steps

Vervolgstappen | next steps

Er is veel gebeurd na ons eerste bezoek aan de leerplicht. Eigenlijk al meteen na de eerste stappen buiten stadskantoor 5. Direct het idee om even de stad in te gaan!? Om even samen wat te drinken. Om te vieren dat we doorgaan! Doorgaan omdat we ons door deze gesprekken eigenlijk steeds sterker voelen. Sterker doordat we zien en in al onze vezels voelen dat we gaan staan. Staan omdat we een mooi plan in handen hebben. Dat we beweging creëren. Bruggen aan het bouwen zijn. En dat voedt onze drive om door te gaan Education on Tour te verwezenlijken.

En natuurlijk waren we ook even boos. Flabbergasted. Gefrustreerd. En tegelijkertijd begrijpen we nu na deze ervaring waar mensen in gesprek met dé leerplichtambtenaar op stuklopen. Communicatie. Begrip. Wederhoor. Op de ogenschijnlijke afhankelijkheid van dé wet. Wat je er ook van vindt. Het lijkt een meedoen of afstevenen op een ‘dikke doei’, het je kind uitschrijven. Alleen, slechts een ‘nee, kan niet!’ volstaat alleen niet meer. Daar zijn we van nu van overtuigd! Het ‘systeem’ kraakt en schuurt aan alle kanten. Alsof we voor even in het oog van de vortex mochten zijn.

In de plaatselijke kroeg op weg richting huis noteren we onze eerst volgende acties.

Als eerste nog voor de zomervakantie een afspraak maken met de directeur van de school van onze kinderen. Om vervolgstappen uit te zetten. Wij zijn namelijk niet zo thuis in politiek onderwijsland in Tilburg.

Verder is het moment daar om een aantal mensen die we kennen te contacteren. Omdat zij wellicht iets voor ons kunnen betekenen in het juridisch proces en – ook als we kiezen de wet te overtreden – ons verhaal verder kunnen brengen: een jurist om onze zaak te bekijken, iemand die al eens met het bijltje gehakt heeft en twee keer eerder een reis maakte met zijn gezin, een tekstschrijver om ons verhaal nog beter weg te zetten, een marketingman die wellicht iets voor ons kan betekenen in de aanloop naar de reis, een programmamaker om een strakker plan te hebben als voorbereiding op een eventuele documentaire en iemand die ons kan helpen met het opzetten van een crowdfund-actie.

Genoeg plannen, genoeg acties. Oh ja, en natuurlijk was het schrijven van een blog over ons gesprek met dé leerplichtambtenaar een vervolgstap. En die staat zelfs al online!

Mocht je nog tips hebben of denken dat we iets vergeten zijn, voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen of om ons te mailen: educationontour@gmail.com! Bedankt alvast.

About the Author

Leave a Reply