And we’re off

And we’re off

And we’re off

De afgelopen dagen… Wat een rollercoaster. Zo’n eindsprint!

Op de valreep nog een interview voor het Brabants Dagblad. Een dag later de foto en vandaag het vertrek. Het huis leeg en een laatste check of we wel écht alle spullen bij ons hebben. En ja, ieder één koffer! En een bak met speelgoed.

En dan: het (emotionele) afscheid!
Onze reis gaat van school naar school. En daarom zijn we onze kinderen symbolisch gaan ophalen: op school. Na het afscheid in de verschillende klassen zijn de groepen mee naar buiten gelopen om Feie, Jonah en Leiah uit te zwaaien! Wat een fijn moment. Zelfs familie en vrienden waren afgereisd om ons uit te waaien. De laatste selfies en foto’s met elkaar, een groepshug, een hand van de directeur en voor ieder een boek met tekeningen, wensen en foto’s. Zo liefdevol!

Eenmaal de bocht om natuurlijk de eerste vragen. Vragen om vastigheid. Een soort van ‘we gaan op reis en nemen mee…’ tekent zich af.

“Hebben we de telefoonoplader mee?”- Feie
“Hebben we de ijshockeysticks mee?” – Jonah
“Hebben we de taaldoosjes mee?” – Leiah

Geniaal! Zowel het verschil als ook waar de kinderen afzonderlijk mee bezig zijn.

Onze eerste tussenstop is in Rheine! De eerste nacht brengen we door bij Julia Hausberg. Onze schoonzus en tante. En na het eten de kinderen naar bed, de eerste woorden op papier en eindelijk even rust. De tijd en ruimte voor een eerste wijntje.

De planning voor dit weekend: Op weg richting Bremen. On Tour richting de eerste school na het weekend, de A.P. Møller Skolen. In Schleswig, Duitsland. Een Deense school speciaal voor de Deense minderheid in het grensgebied, een gebied waar tussen 1800 en 1900 flink werd g

evochten.

So, we are on the road! On Tour!

(Montessoribasisschool De Elzen, veel dank voor de organisatie en het enthousiasme/betrokkenheid waarmee leerkrachten ons steunen! Julia und ihre Mutter, vielen Dank für Ihre Gastfreundschaft. En het Brabants Dagblad natuurlijk voor het artikel.)

About the Author

Leave a Reply

%d bloggers like this: